Mureș: Peste 200 de brutari, cofetari și bucătari prezintă produsele anului la GastroPan 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cei mai talentaţi brutari, cofetari și bucătari autohtoni se vor întrece în cadrul celei mai importante competiții care identifică și promovează arta și profesionalismul din domeniu. Concursurile GastroPan ce se vor desfășura la Târgu Mureș în perioada 7-9 aprilie 2016 vor premia cele mai inovatoare gusturi și ultimele tendințe în materie de decorații și artă culinară. Concurenții se mai pot înscrie până pe 29 februarie pentru a intra în cursa pentru premii precum Pâinea Anului 2016 și Tortul Anului 2016.

Zeci de mii de specialiști și antreprenori din toate colțurile țării se vor întâlni la Târgu Mureș în cadrul celei mai mari expoziții autohtone dedicate tehnologiilor de coacere și de gătit. Concursurile dedicate brutarilor, cofetarilor și bucătarilor reprezintă una din atracțiile principale ale evenimentului, aceste competiții promovând talentele din domeniu și în același timp sprijinind afacerile din sector.

3 secțiuni, 8 categorii și zeci de premii

Concursurile GastroPan din acest an sunt împărțite în 8 categorii grupate în 3 secțiuni competiționale. Atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine vor avea șansa de a câștiga trofeu Pâinea Anului 2016, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. Tot la secțiunea Panificație-Patiserie concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie din aluat fraged, precum și în crearea celor mai reușite piese artistice din aluat.

La secțiunea Cofetărie vor concura numeroși cofetari, artiști și decoratori de torturi din toată țara. Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2016 concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și gustoase, inspirându-se totodată din tradițiile culinare românești. Categoria Creație Artistică are o tematică bogată și interesantă – Carnavalul, capabilă să exploreze fantezia și creativitatea concurenților.

La rândul lor, bucătarii vor avea sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, conținând preparate reci obținute din ingrediente la alegere și respectând tematica „Sănătatea în Farfurie”. Concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot întrece talentele la categoria Sculptură în Fructe și Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să respecte tematica impusă: „Decorații de Nuntă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here