Bărbatul dispărut în Piatra Craiului, a fost găsit decedat!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

26.02.2016 ORA 15:30 – Bărbatul căutat de mai bine de 34 de ore, a fost găsit, decedat, de către jandarmii montani și salvamontiști. Se pare că acesta ar fi căzut într-o râpă de la o înălțime de circa 500 de metri. Bărbatul a fost găsit în zona ”La lanțuri, zona Căldare”, conform jandarmilor. Zona este greu accesibilă, sunt -10 grade Celsius, și ninge. Ceilalți turiști sunt coborâți pe partea masivului Piatra Craiului pe Argeș spre Rucăr.

26.02.2016 ORA: 09:30 – Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, căutările au fost reluate în această dimineață la ora 08:00. Două echipe de salvare din Brașov și Argeș au pornit în căutarea persoanei dispărute. De asemenea a fost solicitat și un elicopter pentru a survola munții. Se pare că persoana căutată este un bărbat de aproximativ 30 de ani, turist din Ucraina. Cât despre ceilalți patru turiști, aceștia vor fi coborâți de pe munte de către echipa de salvare din Argeș, formată din șase jandarmi montani și doi salvamontiști.

25.02.2016 ORA: 15:25 – O persoană este dispărută de mai bine de cinci ore. Un apel la 112 a fost făcut astăzi, în jurul orei 15, de către un grup de patru turiști ucraineni ce desfășoară activități de escaladă alpină, în zonă refugiului Șaua Grindului, Piatra Craiului.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, Ciprian Aldea, ”de aproximativ cinci ore, o a cincea persoană, turist ucrainean, din grupul respectiv, a plecat să facă escaladă și nu s-a mai întors. Colegii din grup au făcut apel pe 112, apelul a fost preluat de jandarmii montani.”

Au fost constituite două echipe de căutare salvare montană, formate din patru jandarmi fiecare, din cadrul Jandarmeriei Montane Brașov și din cadrul Jandarmeriei Montane Argeș. Timpul aproximativ de ajungere a echipelor în zonă este de cinci ore. În plus condițiile meteo sunt nefavorabile, ceață densă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here