Alba: Consiliul Județean oferă un milion de lei pentru diverse lăcașe de cult

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Consiliul Judeţean (CJ) Alba a alocat un milion de lei drept sprijin financiar în 2016 pentru 135 de biserici şi mănăstiri aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

În cadrul unei şedinţe desfăşurate joi, consilierii judeţeni din Alba au aprobat, în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care se alocă suma totală de un milion de lei pentru diverse unităţi de cult, cele mai multe aparţinând Bisericii Ortodoxe. Pe listă se regăsesc însă şi parohii ale Bisericii Greco-Catolice, Romano-Catolice sau Reformate, precum şi unităţi de cult ale Bisericii Penticostale, Creştine Baptiste şi Adventiste Ziua a Şaptea.

Cea mai mare sumă, respective 150 000 de lei, a fost alocată Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru construcţia unui arhondaric şi a unei trapeze. La polul opus se află Biserica Adventistă Ziua a Şaptea Lunca Mureşului, care va primi 1 000 de lei pentru schimbarea geamurilor clădirii.

Cele mai multe dintre unităţile de cult primesc câte 5.000 de lei drept sprijin financiar din partea CJ Alba. AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here