Renaștere / Reconfigurare / Resuscitare / Resetare, temele unei expoziții unice, la Cluj-Napoca

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O expoziție unică în țară va avea loc în perioada imediat următoare, la Cluj Napoca. 19 tineri artiști plastici își vor prezenta creațiile, tratate în diferite medii vizuale, precum pictură, sculptură, grafică și instalație video tema resurecției, pornind de la un concept elaborat de artistul plastic și curatorul Ada Muntean. La doar 28 de ani, Ada Muntean este grafician și în prezent doctorand la Universitatea de Artă și Design din Cluj.

Expoziția Resurrected este un proiect artistic găzduit de Urania Palace (din Cluj-Napoca) ce va avea deschiderea pe data de 10 Martie 2016, ora 19:00 și se va extinde ca durată până în data de 18 Martie. Artiștii participanți în acest proiect expozițional sunt: Andreea Anghel, Anca Badea, Gabriel Bica, Adelina Cacio, Cristina Coza-Damian, Oana Damian, Pavel Grosu, Ioana Iacob, Norbert DakoGraff, Elena Ilash, Tudor Jucan, Florin Marin, Corina Oprea, Daniel Popescu, Axenia Roșca, Ozana Mureșan, Alina Staicu, Herbert Christian Stoeger, Gabriel Stoian. Ansamblul de lucrări va fi însoțit în fundal de muzica lui Paul Bucovesan, compusă special pentru acest eveniment.

Resurrected este o expoziție care se coagulează în jurul conceptului de renaștere / reconfigurare/ resuscitare / resetare, având ca miză o temă profund ancorată în existența omului contemporan, cu un potențial prin care artiștii, cât și receptorii, să o poată apropria și mai apoi interpreta în maniera personală. Proiectul se propune ca un punct de pornire în celebrarea existenței și a naturii ei ciclice, o analiză vizuală a ceea ce înseamnă reconfigurarea ca proces, atât din punct de vedere formal cât și ideatic.

Intenția curatorului este atât de a da viață și a propune noi coordonate unui spațiu care pentru o lungă perioadă de timp a fost scos din folosință (este vorba de fostul Cinema Favorit), cât și un demers artistic de celebrare a existenței într-o perioadă socio-politică delicată, în care în evenimente tragice precum accidentul de la Clubul Colectiv din București se trasează granița fină dintre viață și moarte.

Acest eveniment șocant, sfâșietor ca și consecințe, a “resuscitat”, a “renăscut” conștiința națiunii de a ieși în stradă și a determina schimbări politice, cu scopul de a lupta împotriva nedreptății ce a dus la moarte. Această mobilizare națională s-a conturat ca o luptă pentru viață – în esență – pentru dreptul la o existență demnă, luminoasă.

Proiectul expozițional Resurrected are ca intenție esențială resuscitarea conștiinței privitorului, determinându-l să își reconfigureze realitatea cunoscută după noile coordonate vizuale și conceptuale oferite de artiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here