Singurul hotel de gheaţă din România va apărea în documentarul ”Wild Carpathia 4”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Singurul hotel de gheaţă din România, Hotel of Ice, situat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, va putea fi văzut în documentarul “Wild Carpathia 4”, care se va numi “White Carpathia”. Realizatorul, Charlie Ottley, şi-a propus să arate lumii întregi obiectivele turistice cele mai interesante ale ţării noastre acoperite de zăpadă şi care pot fi vizitate iarna, a declarat luni, pentru AGERPRES, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al complexului turistic de gheaţă de la Bâlea.

Charlie Ottley şi echipa sa, împreună cu alpinistul Alexandru Găvan, consilier al ministrului Mediului, au filmat în ultimele trei zile Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, dar şi creasta Munţilor Făgăraş. Este pentru prima dată când Charlie Ottley a preferat să filmeze această zonă muntoasă din România, la sol, fără să folosească drone.

“Au filmat vineri, sâmbătă şi duminică. Ei au venit şi cu alpinistul Alex Găvan, consilier în Ministerul Mediului, au urcat pe creastă. Acest episod din “Wild Carpathia” se va numi “White Carpathia”, adică “România Albă”, au filmat în mai multe locuri, în Maramureş, în Munţii Făgăraş, unde au filmat obiective turistice acoperite de zăpadă. Au filmat Hotelul de Gheaţă şi ştim că în documentar, acest obiectiv va apărea”, a precizat Lidia Bădilă.

Echipa de la “Wild Carpathia” a filmat Hotelul de Gheaţă în cea mai călduroasă perioadă a sa din ultimii zece ani. Practic a devenit o adevărată provocare pentru proprietarii acestui inedit hotel să îl menţină, în condiţiile în care temperaturile sunt mult prea ridicate, iar căldura de afară a făcut ca echipele de constructori să facă retuşuri la acoperişul construcţiei.

“Acoperişul a fost consolidat. Facem eforturi supra-omeneşti să îl ţinem în picioare, în acest an. Săptămâna trecută am fost nevoiţi să anulăm câteva rezervări, când s-a lucrat la hotel. Zilele trecute am avut turişti care s-au cazat pe propria răspundere şi care ne-au înţeles şi nu au fost deranjaţi de faptul că s-a lucrat la acoperişul hotelului. Nu există niciun pericol să cadă acoperişul, însă căldura de afară face ca să fie nevoie de reparaţii la construcţie”, a explicat Lidia Bădilă.

Săptămâna trecută, miercuri, s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din ultimii 40 de ani de la Bâlea Lac, plus 6,9 grade Celsius, o temperatură de luna mai pentru acest loc, potrivit meteorologilor.

Aflat în septembrie 2015 la Bucureşti, Charlie Ottley făcea apel pentru strângerea a încă 15.000 de lire sterline din suma totală de 50.000 de lire sterline pentru finalizarea celui de-al patrulea episod al seriei de documentare.

Documentarul este realizat de organizaţia non-guvernamentală “Wild Carpathia”, care şi-a propus ca prin materialele sale să promoveze şi să protejeze patrimoniul natural al României şi va fi difuzat la TVR, după care va fi oferit şi posturilor internaţionale. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here