Bistrița-Năsăud: Incendiu urmat de o explozie puternică, la Rebrișoara

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Incendiu urmat de o explozie, azi-noapte în localitatea Rebrișoara, jud.Bistrița-Năsăud. Imediat după miezul nopții, pompierii au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu la o anexă a unui imobil. Două echipaje de stingere din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud şi un echipaj B2 aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost direcţionate de urgenţă la locul indicat. Pompierii militari au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite în mai puţin de jumătate de oră, protejând astfel obiectivele învecinate.

În anexa cuprinsă de flăcări se aflau două tuburi de oxigen (dintre care unul era încărcat), iar în timp ce proprietarul încerca să asigure prima intervenţie pentru stingerea incendiului, cu ajutorul unui furtun de grădină, tubul de oxigen încărcat a explodat. Din fericire, acesta se afla la distanţă de câţiva metri faţă de locul deflagraţiei, suflul exploziei fiind extrem de puternic, provocând îndepărtarea a circa 30 mp acoperiş anexă şi spargerea geamurilor de la două case de locuit învecinate. Intervenţia a fost îngreunată de existenţa celei de-al doilea tub în zona de manifestare a incendiului, însă, prin măsurile specifice întreprinse, pompierii militari au îndepărtat riscul producerii unei alte deflagraţii.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost preluat de echipajul medical, cu suspiciune de fractură la membrul superior drept şi transportat la Spitalul din Năsăud.

În urma incendiului, respectiv a deflagraţiei, pagubele înregistrate au fost următoarele: au ars magazia de lemne, centrala termică, 300 kg lemne şi aproximativ 30 mp acoperiş, iar la proprietăţile învecinate au fost sparte patru geamuri şi s-au degradat 8 mp acoperiş, respectiv patru geamuri şi o uşă.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurt circuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here