CLUJ: Localnicii din Petreștii de Jos supărați că un Drum Județean, distrus de lucrările la A3

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Câteva zeci de persoane din localitatea clujeană Petreştii de Jos au organizat sâmbătă un protest inedit pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra stării dezastruoase a drumului din comuna lor; ei au adus la protest undiţe, pentru a “pescui” în gropile de pe drum.

Oamenii afirmă că gropile s-au format în cei opt ani de când camioanele folosite la construirea autostrăzii Transilvania le tranzitează localitatea.

Locuitorii din Petreştii de Jos s-au adunat sâmbătă pe DJ 107 L au scandat şi au afişat pancarte cu mesaje precum “De la Turda la Petreşti, toţi sfinţii îi pomeneşti”, “Dacă asfalt nu primim, la Consiliul Judeţean noi venim”, “Taxe plătim, drum asfaltat când primim?” sau “Azi protestăm, drumul să-l salvăm”.

Protestatarii şi-au adus cu ei şi undiţele, iar un localnic a avut la el un prosop, el argumentând că la cât nisip este pe drum s-ar putea face şi plajă. Un alt sătean a adus o Dacie veche, stricată, pe care a pus o coroană de flori şi a scris “Veşnică odihnă DJ 107 L”.

“Protestăm faţă de indiferenţa Consiliului Judeţean Cluj având în vedere starea foarte proastă a drumului, de opt ani de zile de când s-a lucrat la Autostrada Transilvania, iar drumul a fost distrus de camioanele Bechtel. În 2003, înainte de construirea autostrăzii, acest drum era asfaltat, iar din 2008 este distrus, plin de gropi. Pe mine mă costă 500 de lei lunar aceste reparaţii. Firmele care au drumul în administrare îşi pasează vina una alteia”, a afirmat Ovidiu Anca, unul dintre organizatorii protestului.

Mai grav este, a susţinut el, că nu doar maşinile localnicilor se împotmolesc în aceste gropi, ci şi cele ale Salvării sau cele de la Pompieri. Ovidiu Anca a mai spus că pe drum nu se poate circula cu o viteză mai mare de 20 de km la oră, ceea ce face ca şoferii să străbată 14 kilometri, până la Turda, în 30 de minute.

Localnicii din Petreştii de Jos intenţionează să organizeze un protest şi la Consiliul Judeţean Cluj în viitorul apropiat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a declarat, sâmbătă, că drumul a fost într-adevăr distrus şi că, deşi aparţine CJ, el a fost încredinţat, în urmă cu trei ani, pentru reabilitare, celor de la Drumurile Naţionale. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here