UPDATE Bistrița-Năsăud: Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic! 11 persoane reținute

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au ridicat 20.000 de lei, o armă de vânătoare,cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, carne de vânat, trofee, articole pirotehnice, alcool şi 20.000 de lei, în urma a 28 de percheziții domiciliare. / 11 persoane au fost reținute.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa – Năsăud au efectuat 28 de percheziții, pe raza judeţului, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj.

18 persoane, cu vârste cuprinse între  22 de ani şi 57 de ani, sunt bănuite că ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, arme de vânătoare, pe care le-ar fi folosit pentru comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o armă de vânătoare confecţionată artizanal, 2 ţevi pentru arme de vânătoare, 207 cartuşe letale, lunete şi accesorii pentru arme de foc, 4 kg. de carne de vânat, 17 trofee (cerb, ţap şi mistreţ), 200 de articole pirotehnice din categoria a II-a, 400 l. de alcool şi 20.000 de lei.

Față de 11 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj, mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activităţi au participat și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here