Șeful IPJ Brașov și-a înaintat raportul de pensionare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

 Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie( IPJ) Braşov, chestorul Ioan Aron, şi-a înaintat, la revenirea din concediu, raportul de pensionare Inspectoratului General al Poliţiei Române, se precizează într-un comunicat de presă postat vineri după amiază, pe site-ul IPJ Braşov.

În comunicatul menţionat se afirmă că “această decizie era anticipată de la începutul anului”.

“La revenirea din concediul de odihnă, chestorul de poliţie Ioan Aron, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, şi-a înaintat raportul de pensionare Inspectoratului General al Poliţiei Române – decizie ce era anticipată de la începutul anului. Cu această ocazie, mulţumeşte conducerii Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române, instituţiilor colaboratoare, colegilor poliţişti şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor braşoveni pentru respectul şi sprijinul constant şi necondiţionat de care s-a bucurat în cei 31 de ani de activitate profesională”, se mai afirmă în încheierea comunicatului de presă al IPJ Braşov.

O echipă de control a efectuat verificări la Braşov în cazul sesizărilor făcute de agentul şef Marian Godină, iar toate informaţiile apărute ulterior vor fi înaintate parchetului, a precizat, vineri, inspectorul general al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

“Echipa de control a efectuat verificări pentru agentul Godină, toate celelalte aspecte care au venit ulterior semnalării în cauză vor fi înaintate spre competentă soluţionare aceluiaşi organ de parchet”, a răspuns Despescu, cu prilejul şedinţei de bilanţ a activităţii Poliţiei Române pe 2015, întrebat de jurnalişti dacă controlul de la Braşov a fost doar în cazul lui Godină.

El a precizat că acel control a fost trimis ca urmare a semnalărilor din presă.

“Vizavi de cazul de la Braşov, fac precizarea că acel control a fost trimis de inspectorul general al Poliţiei Române, urmare a semnalărilor din presă. Controlul a stabilit aspecte de natură penală semnalate de agentul respectiv, fapt pentru care am înaintat pentru competentă soluţionare la Parchetul Judecătoriei Braşov. În concluzia respectivă se face referire la aspecte care pot atrage răspunderea penală, urmare a semnalării agentului. Lăsăm parchetul să se pronunţe cu privire la această cauză”, a spus şeful IGPR.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Postolache Florin Nicolae, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă raportul de la IGPR în cazul agentului şef Marian Godină şi, în funcţie de datele din raport, vor fi efectuate încadrările juridice corespunzătoare şi se va dispune începerea urmăririi penale şi vor fi demarate cercetările.

Raportul de control al IGPR a fost întocmit după un control efectuat marţi la sediul IPJ Braşov de către Direcţia de Control Intern al IGPR.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat de către Direcţia Control Intern, care a efectuat verificări privind “posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali’ ai agentului şef Marian Godină, în legătură cu “presupuse intervenţii în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional. AGERPRES

http://www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here