ITM Mureș a dispus oprirea instalației de Uree de la Azomureș, unde doi ingineri străini au suferit arsuri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, Eva Man, a declarat pentru AGERPRES că a fost dispusă oprirea instalaţiei de Uree în urma incidentului petrecut, joi, pe platforma Azomureş, soldat cu rănirea a doi ingineri străini, care au suferit arsuri în urma contactului cu aburul fierbinte.

Eva Man a arătat că, potrivit procedurilor în vigoare, instalaţia de Uree va rămâne oprită până la finalizarea anchetei.

Compania Azomureş a anunţat că joi pe platforma de producţie a avut loc un incident în urma căruia doi ingineri străini au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte, fiind transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

‘În cursul zilei de astăzi, 18 februarie 2016, a avut loc pe platforma de producţie în care au fost implicaţi doi ingineri supervizori cu cetăţenie străină, de la companiile Chemoprojekt si Stamicarbon. Incidentul s-a înregistrat la secţia de producere Uree, unde cele două persoane au suferit arsuri în urma contactului cu abur fierbinte. Imediat a fost acordat, de către personalul secţiei, primul ajutor, iar ulterior două echipaje SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă. Pacienţii au fost transferaţi apoi la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti’, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit documentului, la nivelul companiei Azomureş a fost constituită o comisie care să analizeze cauzele producerii acestui incident. Comisia colaborează cu autorităţile statului abilitate în astfel de cazuri, în speţă Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş.

‘În paralel, Azomureş oferă tot sprijinul necesar pentru cei doi pacienţi şi pune la dispoziţie toate resursele necesare tratamentului imediat’, se mai arată în document. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here