Jandarmii au intervenit de urgență la un Colegiu din Alba Iulia! Un elev a fost preluat de SMURD

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgență la un colegiu din municipiul Alba Iulia și a aplanat un conflict izbucnit între doi adolescenți. Unul a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar celălalt riscă să fie cercetat penal.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112, marți, 16 februarie, în jurul orei 12.00. Ajunși la fața locului jandarmii au constatat că un adolescent prezenta urme de lovire la nivelul feței, iar din verificările efectuate a reieșit că acestea fuseseră făcute chiar de un coleg.

Victima se pare că a refuzat să-și măsoare forțele printr-o probă de skanderberg cu un prieten al agresorului, motiv pentru care a fost lovită de mai multe ori cu pumnul în față. Conflictul dintre cei doi a fost observat în scurt timp de un component al personalului administrativ al colegiului, care i-a îndemnat să se potolească și a solicitat ajutor la 112. Pe lângă jandarmi, la fața locului a mai intervenit un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale adolescentului rănit.

Agresorul, în vârstă de 16 ani, și-a recunoscut fapta și, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea de către acesta a infracțiunii de lovire sau alte violențe, a fost întocmit un proces verbal de constatare, urmând ca Poliția Municipiului Alba Iulia să efectueze cercetări în cauză.

Pentru prevenirea acestor fapte, reamintim că, potrivit Codului penal, minorul care a împlinit 14 ani răspunde penal potrivit legii, în general față de acesta putându-se lua o măsură educativă neprivativă de libertate. În unele situații însă, față de minorul care, la data săvârșirii infracțiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, se poate lua o măsură educativă privativă de libertate, acesta fiind internat într-un centru educativ sau chiar într-un centru de detenție pe o perioadă care, în cazuri bine delimitate de lege, poate ajunge și la 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here