Brașov: Situația consilierei Luana Minea va fi analizată în Biroul permanent județean al PSD

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Biroul permanent judeţean al social-democraţilor braşoveni va analiza situaţia creată de scandalul în care este implicată Luana Minea, consilier judeţean PSD, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit presei, poliţistul braşovean Marian Godină a reţinut la începutul lunii februarie permisul unei şofer care nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni din municipiu. Aflată în autoturism, Luana Minea, ar fi spus că este şefă la Crucea Roşie şi l-ar fi reclamat pe poliţist şefilor săi.

“În exercitarea mandatelor de reprezentare, ca şi în poziţiile nominalizate politic, membrii Partidului Social Democrat au datoria de a respecta interesul general şi valorile constituţionale, fără a utiliza aceste poziţii în scopuri personale. Biroul permanent Judeţean, la propunerea Comisiei Judeţene de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancţiuni: retragerea sprijinului politic, suspendarea din funcţia politică, suspendarea din calitatea de membru de partid, excluderea din partid”, se arată în comunicatul PSD.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Godină a susţinut că a fost mustrat pentru că şi-a făcut meseria.

IGPR a anunţat, marţi seara, că o echipă din cadrul Direcţiei Control Intern a instituţiei s-a deplasat, în cursul dimineţii, la sediul I.P.J. Braşov, pentru a efectua verificări cu privire la anumite aspecte semnalate în mass-media.

De asemenea, într-o postare pe pagina de Facebook a IGPR se precizează că ”Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat la IPJ Braşov”, De asemenea, adaugă sursa citată, control a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spaţiul public.

”După efectuarea primelor verificări de către Direcţia Control Intern din IGPR, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov”, se adaugă în postarea citată.

Miercuri dimineaţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov preciza că, ”în urma verificărilor efectuate la nivelul IPJ Braşov referitor la informaţiile apărute în mass-media la data de 16.02.2015, în legătură cu agentul şef adjunct de poliţie Godină Marian, din cadrul Poliţiei mun. Braşov – Biroul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional la data de 08.02.2016.”

”Conform sesizării, rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, ce urmează a ne fi transmis ulterior, prin poştă. Sesizarea a fost înregistrată în evidenţa dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare”, preciza prim-procurorul Florin-Nicolae Postolache în comunicatul citat. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here