Meseria – O “Speranţă pentru copii”! 30 de copii din Brașov învață meserii pe cale de dispariție

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un vechi proverb spune că: „Meseria este brăţară de aur”. Însă, într-o ţară măcinată de lupte şi orgolii politice, angrenată în mecansimul globalizării fără a fi poate pregătită pe deplin şi în care primordialul gând al tuturor este grija pentru ziua de mâine, copiii fără casă, fără familie, fără susţinere rămân de multe ori ai nimanui, mai ales după terminarea perioadei de şedere într-un centru de plasament.

Acum 30 dintre aceşteia din judeţul Braşov au o şansă la un viitor mai bun. La acest lucru contribuie din plin Asociaţia „Speranţă pentru copii” care în colaborare cu Opera Braşov, a demarat un proiect de anvergură prin intermediul căruia copii învaţă în timpul vacanţelor meserii culturale pe cale de dispariţie precum: butaforia, pictura, arta florală, arta decorativă sau tâmplăria.

“Este vorba despre cursuri interactive, adică de teorie şi practică, la finalul cărora sperăm să avem şi copii angajaţi”, a declarat pentru Transilvania News, Andra Tudor, preşedinte al Asociaţiei “Speranţă pentru copii”. Conform acesteia, beneficiarii s-au declarat încântaţi de iniţiativă aspect ce poate fi uşor observat şi în merialul video.

În cadrul acestui proiect, Asociaţia “Speranţă pentru copii” asigură plata personalului didactic, transportul copiilor, dar şi materialele necesare desfăşurării cursurilor. Conform datelor furnizate de asociţie, la ora actuală, în România, există peste 60 de teatre de stat cu personal pensionat sau în pragul pensiei ori chiar necalificat.

Redactor: Bianca Bucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here