Hunedoara: Miting de protest al ceferiștilor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aproximativ 30 de angajaţi de la diverse structuri ale căilor ferate şi pensionari ceferişti au protestat marţi după-amiază, în faţa sediului Prefecturii judeţului Hunedoara, solicitând ca guvernul să aducă în dezbatere publică proiectul de lege privind ‘Statutul personalului feroviar’, despre care susţin că, deşi a fost elaborat încă din anul 2002, nu este promovat în Parlament de Ministerul Transporturilor.

‘Prin Statutul personalului feroviar solicităm facilităţi de călătorie, drepturile de pensionare, condiţii de muncă. Cerem asigurarea grupei întâi de muncă pentru toţi salariaţii care muncesc la calea ferată, indiferent de ramură’, a declarat vicepreşedintele Sindicatului ‘Feroviarul’, Valentin Glăvu.

Protestatarii au atras atenţia asupra condiţiilor în care se află transportul feroviar din România, asupra stării garniturilor de tren şi a gărilor.

De asemenea, aceştia au cerut ca acciza pe motorina folosită de locomotive să fie direcţionată spre modernizarea căilor ferate şi a echipamentelor.

La rândul lor, pensionarii de la căile ferate au solicitat ca permisele de călătorie gratuite pe care le deţin să fie valabile şi pe liniile de transport ale operatorilor privaţi.

În ceea ce priveşte prezenţa redusă a ceferiştilor la miting, organizatorii au explicat: ‘Frica îi păzeşte; ei cred că, dacă vin aici să-şi exprime o doleanţă, păţesc ceva. Nu păţesc nimic. Sunt în timpul liber şi îşi cer un drept’.

Potrivit liderului sindical, în judeţul Hunedoara mai lucrează circa o mie de oameni în diversele structuri ale căilor ferate, de trei ori mai puţini comparativ cu anul 1990. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here