Brașov: O jumătate de tonă de carne tocată, retrasă de la comercializare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor din Braşov au retras de la comercializare o jumătate de tonă de carne tocată şi carne pentru prepararea micilor adusă de la o fabrică din Călăraşi, carnea fiind găsită, marţi dimineaţa, la un depozit din municipiu. Reprezentanţii OPC acuză probleme în ceea ce priveşte temperatura la care s-a efectuat transportul cărnii tocate şi posibile nereguli privind documentele de însoţire a mărfii.

“Controlul a început marţi dimineaţă la ora 7.00, atunci când a ajuns şi transportul de carne.Temperatura necesară acestui transport trebuia să fie de şase grade Celsius şi nu de patru grade Celsius. Mai mult, potrivit documentelor de însoţire asupra cărora am suspiciuni, carnea a fost produsă în opt februarie 2016, cu termen de garanţie şapte zile. Înseamnă că marţi această carne a ieşit din garanţie şi probabil urma să fie congelată având în vede şi un important număr de etichete care însoţea marfa. Acesta erau atât pentru carne refrigerată, cât şi pentru carne congelată, care are un alt termen de valabilitate şi pe care foarte mulţi comercianţi nu îl respectă. La acest depozit de produse frigorifice am mai găsit nereguli şi la sfârşitul anului trecut”, a declarat pentru AGERPRES, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Claudiu Susanu.

Sursa citată a adăugat că firma a fost amendată cu 50 000 de lei. De asemenea, a fost sesizată şi Poliţia economică deoarece există suspiciuni privind documentele de însoţire a mărfii.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului vor continua să facă controale şi la alte depozite de alimente din Braşov, dar şi în pieţe şi magazine care comercializează produse alimentare, a mai spus Claudiu Susanu. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here