Administratorii unei societăți comerciale din Mureș, ar fi prejudiciat statul cu peste 800.000 de lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Administratorii unei societăţi comerciale au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, pentru fapte de evaziune fiscală în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi delapidare.

La data de 15 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus continuarea urmăririi penale, faţă de două persoane, de 30 şi 50 de ani, domiciliate în municipiul Reghin, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, uz de fals şi delapidare.

În fapt, în perioada februarie 2013 – aprilie 2014, o societate comercială, din Tîrgu-Mureş, a înregistrat în evidenţa contabilă, peste 200 de facturi fiscale de la furnizori – societăţi de tip „fantomă” – din Piatra-Neamţ şi Iaşi reprezentând achiziţii, de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 2.500.00 de lei.

Faptele bănuite a fi săvârşite au dus la creşterea nejustificată a cheltuielilor societăţii şi implicit diminuarea nejustificată a bazei impozabile a impozitului pe profit, cu circa 2.000.000 de lei, având ca şi consecinţă prejudicierea bugetului de stat, cu suma de 805.703 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Faţă de cei doi administratori, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, procurorului din cadrul Tribunalului Mureş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here