Sibiu: Accesul la Bâlea Lac, imposibil, din cauza vântului puternic

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Turiştii nu mai pot urca luni, cu telecabina, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac, din cauza vântului prea puternic, a precizat pentru AGERPRES Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a complexului de gheaţă din zonă.

“Turiştii englezi care au fost cazaţi la Hotelul de Gheaţă au coborât cu telecabina, luni dimineaţa, după care au urcat ceilalţi turişti care aveau rezervare. Astăzi telecabina nu mai funcţionează, din cauza vântului prea puternic”, a explicat Lidia Bădilă.

Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face iarna, doar cu telecabina, Transfăgărăşanul fiind închis. Telecabina nu funcţionează când vântul este prea puternic, din motive de siguranţă.

Meteorologii au emis, luni, o nouă atenţionare nowcasting de vânt puternic, valabilă pe raza judeţului Sibiu, în următoarele ore.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 17,00, local în sudul judeţului Sibiu, îndeosebi pe Valea Oltului şi în zona de munte aferentă, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55 – 60 km/h, la rafală, iar la munte peste 70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here