CE Hunedoara: Salariul managerilor a fost redus cu 15%, iar persoanlul TESA a fost trimis în concediu de așteptare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Managementul şi administratorii Complexului Energetic Hunedoara au convenit un plan de reducere a cheltuielilor care include scăderea cu 15% a a salariului directorilor şi trimiterea în concediu de aşteptare a personalului TESA, începând de luni, 15 februarie, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al companiei, Dan Agrişan.

Astfel, măsurile luate sunt: reducerea salariului managerilor societăţii (exceptând directorul general) cu până la 15%, în funcţie de venituri, scăderea cu 50% a venitului directorului general, folosirea maşinilor de serviciu doar în deplasările justificate, precum şi trimiterea personalului TESA din sediul central în concediu de aşteptare, primind doar 75% din salariu.

“Vorbim de un efort comun al conducerii companiei, care a înţeles că în această perioadă dificilă este nevoie de măsuri pentru a reduce costurile. Prezenţa managerilor este necesară în această perioadă şi au acceptat toţi să li se reducă, printr-un amendament la Contractul Individual de Muncă, salariul cu 15% începând de astăzi (luni – n.r.)”, a declarat Dan Agrişan.

CE Hunedoara a intrat în insolvenţă pe 7 ianuarie 2016. Tribunalul Hunedoara a decis să numească drept administrator judiciar casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova, însă complexul energetic a făcut apel la această hotărâre. Ministerul Energiei propusese firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, care instrumentează şi dosarul insolvenţei Hidroelectrica.

La finele anului trecut, Complexul Energetic Hunedoara a depus o cerere de intrare voluntară în insolvenţă, pentru salvarea companiei de la faliment, după cum au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Energiei.

CE Hunedoara are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here