“Flash-uri din sens opus”. Cartea de debut a poliţistul brașovean, Marian Godină, a blocat traficul… de pe site-ul care-o comercializează

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

“Sunt polițist de 9 ani. Numai mama nu s-a obișnuit cu asta, iar atunci când mă sună și îi zic că nu pot vorbi, că-s la poliție, mă intreabă ce-am făcut”. (Marian Godină – poliţist rutier) Conform paginii oficiale de Facebook.

A cucerit publicul cu texte spumoase inspirate din experienţa sa profesionala. Dacă până acum acestea au apărut doar în mediul online, de pe 18 februarie poveştile sale vor fi prezente şi în librării. Este vorba despre nonconformistul poliţist de la rutieră Marian Godină. “Flash-uri din sens opus” reprezintă volumul său de debut, el trecând de la uniformă la condei şi devenind autor cu acte în regulă.

Despre această primă experinţă din viaţa sa, poliţistul braşovean a scris pe pagina sa de Facebook: “Dacă până nu demult, aveam în gând să vorbesc la o tipografie pentru a-mi confecționa o singură carte, pe care să o citesc eu la bătrânețe și să-mi amintesc astfel prin câte am trecut, astăzi, acest vis mi se îndeplinește însutit și mă aflu în postura de a vă invita să citiți “Flash-uri din sens opus”. Pentru a evita să-mi vedeți semnătura și pe alte “materiale”, respectați regulile de circulație”.

O carte cu… de toate

Marian Godină îşi “avertizează” susţinători că această “ispravă” literară le va pune în mişcare toţi muşchii mimici, poveştile sale fiind atât despre evnimente amuzante, cât şi despre cele mai puţin haioase, poate chiar triste. Povestitorul volumului “Flash-uri din sens opus” este omniprezent, el fiind şi personajul principal. De la naşterea sa şi examenul de Bacalaureat până la admiterea la școala de poliție, experiențele din școala de agenți, întâmplările din cariera de polițist şi relațiile sale de dragoste, toate vor fi prezente în rândurile primei sale cărţi. Aşa cum ne-a obişnuit, Marian Godină povesteşte toate păţaniile lui în stilul său carcateristic.

Chiar în prezentarea volumului său pe pagina de socializare, poliţşistul rutier face o glumă cu referire la zecile de lucrări “ştiinţifice” publicate de deţinuţii celebri ai României: “Din fericire, chiar dacă am avut obstacole din care am înțeles că nu am libertate deplină, nu am fost nici arestat și nici condamnat. Așa că nu am făcut-o pentru reducerea pedepsei. Am făcut-o din pură plăcere și mai ales la îndemnul vostru care apărea în comentariile fiecărei postări”.

Cartea sa de debut a blocat traficul de pe site

Volumul va fi lansat pe 18 februarie însă până atunci acesta este disponibil pe www.curteaveche.ro. De unde poate fi precomandat. Toate volumele precomandate în perioada 12-17 februarie vor fi primite cu semnătura lui Marian Godină. S-ar părea că volumul are deja o mare priză la public. Acest lucuru rezultă şi din una dintre postările lui Marian Godină pe Facebook: “Deși un polițist rutier ar trebui să fluidizeze circulația, din păcate, astăzi am blocat traficul site-ului www.curteaveche.ro”.

Un pasaj din cartea sa

Poliţistul de la Rutieră a publicat pe pagina sa şi un prim paragraf din cartea sa, paragraf care face referire la venirea sa pe lume, spre deliciul cititorilor săi:

“Tânărul îşi lăsase acasă fetița de cinci anişori şi acum aştepta emoționat pe holul maternității naşterea celui de-al doilea copil. O să fie băiat? O să fie fată? Medicina vremii nu îi raspunsese la întrebarea pe care şi-o punea de nouă luni iar acum mai erau câteva minute şi avea să afle. Fiorii erau tot mai mari şi minutele păreau ore. Aşezase buchetul de flori pe un scaun şi se plimba pe coridor, dintr-un capăt în celălalt, când apăru doctorul care s-a dus spre el, tăcut, şi l-a bătut pe umăr. I-a spus că are o fetiță, apoi i-a întins palma dreaptă în care ținea o verighetă de aur şi i-a spus că îi pare rău. Nu putuse să facă nimic…
Femeia făcea mâncare. Pentru că soțul ei era plecat pe un mare şantier al țării din acea vreme, gătea acum doar pentru copiii ei, o fetiță de trei ani şi un băiat de doi.
Un accident de muncă…
Diriginta poştei din sat aflase prima. De la ea, au aflat şi alții, vestea se răspândea în sat cu repeziciune. Numai femeia gătea liniştită in continuare, cu copiii juncându-se în preajma ei şi cu gândul la soțul care avea să se întoarcă acasă în scurt timp.
Nu s-a mai întors…
Tănărul văduv se mutase să lucreze în Braşov, dar se ducea des la Provița de Sus, unde era inmormântată mama copiilor lui. În cimitirul urât şi trist, o vedea de fiecare dată pe femeia în negru, şi ea tot cu doi copii, şi ea tot văduvă.
Au ajuns să se cunoască. S-au cunoscut atât de bine, încât s-au căsătorit şi au făcut un copil. Un băiat. Un băiat care pe atunci n-avea caschetă și nici nu scrisese vreo carte.
Pentru că era pe șapte septembrie și a doua zi era Sfânta Maria, mi-au pus numele Marian. Marian Godină. Acum, numele o să apară pe o carte al cărei prim capitol tocmai l-ați citit. Se numește FLASH-URI DIN SENS OPUS”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here