Tendinţe 2016. Ce purtăm anul acesta ca să fim în trend?

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Culorile calde, carourile si dungile sunt doar câteva dintre tendinţele anului 2016, atunci când vine vorba despre vestimentaţie. Revine în forţă stilul à la français, dar se menţine în top şi vestimentaţia din denim.

La fiecare sfârşit de an, Institutul Pantone din New York, SUA, anunţă nuanţele oficiale ale anului următor. În 2016, roz-cuarţ şi albastru-seren vor da tonul în modă. „Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”, se arată într-un comunicat al Institutului Pantone.

culorile-anului

Sursa foto: http://static.unica.ro/wp-content/uploads/2015/12/culorile-anului.jpg

Creaţii în caroruri şi dungi

În 2016, se menţin în trend carourile, care s-au purtat în toamna 2015, acestea par că nu se demodează niciodată.  La acest capitol cămășile, sacourile, pantalonii evazație și chiar rochiţele în carouri ar putea fi piesele vestimentare la îndemâna oricui pentru a fi în pas cu moda. Acestui gen de imprimeuri i se alătură dungile. Şi pentru că doamnele în general se tem de acestea pentru că ar îngrăşa, atunci alegeţi un imprimeu cu dungi mărunte orizontale, în plus dungile verticale vor face și ele furori în 2016, mai ales în ceea ce privește sacourile. Anul 2016 aduce din nou în prim plan franjurii pe accesorii, haine sau încălţăminte.

how_to_wear_plaid_clothing

Sursa foto: http://www.beautyfrizz.com/wp-content/uploads/2013/11/how_to_wear_plaid_clothing.jpg

Denimul în top în 2016

La categoria materiale pe primul loc în 2016 este denimul. Iata câteva ponturi pentru ţinute ce au în componenţa lor cel puţin un articol vestimentar din denim! O primă combinaţie ar putea fi cea formată dintr-o pereche de blugi cu talie înaltă, o bluză sau un tricou cu mâneci lungi, o curea neagră şi o pereche de ghete până la gleznă, tot negre. Pentru cele care iubesc ţinutele vintage, alături de clasica pereche de blugi, simpli, puteţi purta o bluză de inspiraţie vintage, cu volane, atât in zona gâtului, cât şi în părţile medii. Sunt ţinutele ce pot fi purtate aproape în orice situaţie pe timp de zi.

Denim-Jeans-–-For-Some-Things-Never-Go-Out-Of-Style

Sursa foto: http://www.metromela.com/wp-content/uploads/2014/02/Denim-Jeans-%E2%80%93-For-Some-Things-Never-Go-Out-Of-Style.jpg

Anul acesta, mătasea revine la putere şi chiar şi imitaţia ei, în special în bluzele cu aer vintage cu umeri bufanţi şi chiar fundiţe retro la gât. Nici dantela nu este uitată însă nu în ţinutele realizate în totalitate din acest material, ci în cele combinate în special cu voaluri înflorate.

Adio rochii şi fuste gogoşar!

Daca eşti în trend în 2016, atunci trebui  e să respecţi şi croielile potrivite astfel că pueţi să puneţi deoparte, cel puţin pentru anul acesta, rochiţele şi fustiţele gogosşar, pentru că la mare căutare vor fi rochiile și fustele de zi drepte și mulate, cele bufante, cu aripi de fluture sau cele stil baby doll cu imprimeuri florale, buline, fundițe, imprimeuri geometrice, cât și cele cât mai  simple, fără niciun fel de imprimeu sau decorațiune, dar în culori cât mai puternice.

La capitolul rochii de seară cele lungi vor fi în top, urmate de rochiile midi stil vintage cu aplicații din dantelă și mărgele. La modă vor fi și rochiile din voal, feminine, cu o trenă scurtă în spate, care se vor purta în special în primăvara 2016.

evening-gown

Ce pantaloni purtăm?

Nici pantalonii nu sunt excluşi din tendinţe de la cei din denim cu talie înaltă skinny, până la cei evazați, dar tot cu talie ceva mai înaltă. Pentru doamnele și domnișoarele care lucrează într-un mediu office, se vor purta pantalonii la dungă, eleganți, asortați cu sacouri scurte în talie.

456915l

Sursa foto: http://thelittlemissfashion.com/wp-content/uploads/2014/12/456915l.jpg

Bonjour! Revine stilul à la français…

Pentru persoanele jucăuşe şi creative, revine în 2016 stilul “franţuzoaică”. Inventat in anii 60 de Yves Saint Laurent, smokingul nu lipseşte din garderoba niciunei franţuzoaice. De obicei, adeptele acestui stil merg pe principiul “ceea ce este simplu, este şi mai rafinat”. Franţuzoaicele nu epatează prin ţinute încărcate, remarcându-se prin simplitate şi eleganţă. Nu uitaţi că acestea preferă încălţămintea plată, care sa le asigure libertate de mişcare şi confort. De asemenea, franţuzoaicele atrag atenţia şi prin nonconformism, având un “quelque chose” al lor cu cămaşa doar pe jumătate băgată în pantaloni sau cu câţiva nasturi ,,uitaţi’’ descheiaţi ori cu nişte pantrofi sport asortaţi la o ţinuta elegantă.

Redactor: Bianca Bucă

french-cool-street-fashion

Sursa foto: http://www.thechicfashionista.com/images/french-cool-street-fashion.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here