UPDATE: Percheziții la Mureș! 4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

30.270 de euro, 6.500 de lei, 1.650 de  petarde, un laptop, o tabletă, 6 telefoane mobile, mai multe arme albe, dar şi acte şi chei de la 8 autoturisme au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma celor 12 percheziţii effectuate ieri, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în şantaj și cămătărie. / 4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar împotriva unei persoane s-a luat măsura controlului judiciar.

La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Târgu Mureș au efectuat 12 percheziţii, la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie, şantaj și constituirea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2016, 5 persoane din municipiul Reghin ar fi acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă. Ulterior, personal sau prin alte persoane, ar fi intimidat victimele, folosindu-se de ameninţări şi violenţe, pentru a recupera sume mult mai mari decât cele pentru care le-ar fi acordat iniţial.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sume de bani, respectiv 30.270 de euro, 6.500 de lei, acte şi chei de la 8 autoturisme despre care se bănuieşte că au fost lăsate în gaj pentru sume împrumutate, 1.650 de petarde, un laptop, o tabletă, 6 telefoane mobile şi mai multe arme albe.

4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de o persoană s-a luat măsura controlului judiciar.

Persoanele sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Mureș și al jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale  – Inspectoratul General al Poliţiei Române și de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here