Taximetriștii brașoveni, în atenția CRPC! Vezi ce se întâmpă dacă nu primești bon sau ți se refuză comanda

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Taximetriștii din Brașov sunt din nou în atenția reprezentanților de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov. De luna aceasta, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor din Brașov, lansează o campanie de informare a cetățenilor cu ”Sfaturi privind serviciul de taximetrie”.

Pe parcursul anului trecut, nu puține au fost reclamațiile venite din partea brașovenilor cu privire la neregulile apărute la serviciile de taximetrie din oraș.

”Au fost foarte multe nemulțumiri ale brașovenilor, referitoare la serviciile de taximetrie. Putem discuta de refuzul unor curse, tarif mai mare decât cel normal, comportament inadecvat. Numeroasele controale pe care le-am făcut în ultima perioadă, multe dintre ele în colaborare cu Poliția, au scos la iveală următoarele chestiuni GRAVE: lipsă atestat, tarife diferite față de cele afișate, lipsă omologare metrologică a aparatelor de taxat, informații incorecte sau incomplete, lipsa sau termenul de valabilitate expirat al exctinctoarelor și a truselor medicale, o chestiune foarte importantă.” A declarat Sorin Susanu, Comisar Șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

FOTO: Transilvania News

FOTO: Transilvania News

 

Acesta nu este singura campanie de informare a consumatorilor. În perioada imediat următoare brașovenii vor fi informați și despre drepturile pe care le au în alte situații. În plus, reprezentanții CRPC vor continua acțiunile de verificare a taximetriștilor, iar amenzile pot ajunge până la 20.000 de lei. Pliantele informative, vor fi distribuite în toată Regiunea Centru, din 11 februarie.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NU PRIMIȚI BON FISCAL SAU DACĂ VI SE REFUZĂ COMANDA?

”Consumatorii trebuie să știe că au obligația de a solicita bonul fiscal și de a  plăti doar după ce primește acest bon. Dacă nu se emite bon fiscal, clientul are dreptul să nu plătească acea cursă. Trebuie să știe că are dreptul să fie dus pe cel mai scurt drum de la punctul A la punctul B. Trebuie să știe că nu poate fi refuzat de către șoferul taxiului decât dacă se află în stare de ebrietate sau are hainele murdare. Trebuie să știe că poate să se adreseze instituțiilor statului și firmei de taximetrie dacă i-au fost încălcate drepturile.” A mai declarat Sorin Susanu, Comisar Șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here