Mureș: Percheziții la persoane bănuite de şantaj și cămătărie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 12 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în şantaj și cămătărie. Vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Perchezițiile sunt efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie, şantaj și constituirea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2016, 5 persoane din municipiul Reghin ar fi acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă. Ulterior, personal sau prin alte persoane, ar fi intimidat victimele, folosindu-se de ameninţări şi violenţe, pentru a recupera sume mult mai mari decât cele pentru care le-ar fi acordat iniţial.

Poliţiştii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Târgu Mureș, pentru audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Mureș și al jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române și de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here