David Ciceo: Aeroportul ”Avram Iancu” nu are nici o vină în cazul incidentului aviatic de la Cluj

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit raportului preliminar al investigaţiilor, incidentul aviatic din 7 ianuarie n-a fost produs din vina aeroportului.

“În ce priveşte raportul preliminar se vede clar că aeroportul nu are nici o vină. Rapoartele CIAS în general nu au scopul de a găsi vinovaţi, ci de a îmbunătăţi sistemul. (…) Repet, aeroportul n-a avut nici o vină în acest incident”, a subliniat David Ciceo.

El a mai spus că aşteaptă însă raportul final al investigaţiilor.

“Am făcut o analiză, dar operarea se face în siguranţă şi în securitate, nu am avut ce să îmbunătăţim, pentru că noi nu am avut nici o greşeală în această privinţă. (…) Aşteptăm raportul final, avem şi noi probe, avem înregistrări video, avem înregistrări audio. De asemenea, CIAS are la dispoziţie rezultatele cutiilor negre, dar aşteptăm raportul final’, a adăugat Ciceo.

Pe 7 ianuarie, un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la Bucureşti la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieşit de pe de pista Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar şi o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS). AGERPRES www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here