Peste 90 de artiști vor să reprezinte România la Eurovision 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ediția din acest an a Selecției Naționale Eurovision România a atras peste 90 de piese în cursa pentru un loc pe scena de la Baia Mare.

Astăzi, 8 februarie, organizatorii Selecției Naționale Eurovision 2016 au avut o zi plină. Conform calendarului competițional, la sediul TVR au fost verificate și numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru Selecția Națională.

Vedete autohtone, dar și mulți compozitori străini — suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi — speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai.

La fel ca și anul trecut, participanții ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condițiile impuse de Regulament mai au la dispoziție 24 de ore pentru a-și completa documentele.

Numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-a desfășurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise și verificate în prezența unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, 7 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri și la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

‘Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulți tineri talentați sunt interesați de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuți și iubiți de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar și unul la care fiecare artist aspiră să participe — și că TVR este instituția care le poate oferi această oportunitate’, declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României și producătorul Selecției Naționale. ‘Le mulțumim pentru încredere celor care s-au înscris în cursa pentru Stockholm’, a mai adăugat șefa proiectului Eurovision România din acest an.

Următoarea etapă este preselecția pieselor înscrise pentru Selecția Națională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audițiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016, pe 4 martie.

Duminică, 6 martie, va avea loc Finala Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here