“Un simplu călător” la Cetatea care nu a fost cucerită niciodată!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Se vorbeşte tot timpul despre imensul potenţial turistic al României; despre tradiţiile, obiceiurile şi bogăţiile pe care le deţine ţara noatră, dar foarte rar sunt valorificate şi prezentate publicului larg. Prin intermediul emisiunii “Un simplu călător”, Dragoş Popa îşi propune să prezinte subiectele în evoluţia lor şi să sporeasca dorinţa telespectatorilor de a cunoaşte, de a călători şi de a explora. Prin fiecare ediţie a emisiunii, veţi descoperi oameni valoroşi, locuri noi, dar antice. Poate fi primul pas al viitoarei voastre călătorii.

Un loc special de la noi din ţară, care are o istorie demnă, se află chiar în Municipiul Făgăraş, din judeţul Braşov. Cetatea Făgăraşului, a început să primească din ce în ce mai mulţi vizitatori, după ce The Huffington Post Travel a clasat-o pe locul 2 în topul celor mai frumoase castele din lume, după Castelul Neuschwanstein din Germania.

În prezent, Cetatea Făgăraşului este considerată a fi una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa.

Construirea cetăţii a început în anul 1310 pe locul unei vechi fortificaţii de pământ şi lemn datând din secolul VII. Zidurile cetăţii sunt martorii a peste şapte veacuri de istorie şi întâmplări dramatice. Cetatea a fost pe rând: fortificaţie de apărare a sud-estului Transilvaniei împotriva atacurilor otomane şi tătare; capitala principatului Transilvania în timpul lui Mihai Viteazul; cazarmă şi închisoare militară sub stăpânire habsburgică; sediu al Episcopiei Române Unite cu Roma (greco-catolică) în sec. XVIII şi închisoare pentru deţinuţi politici în timpul regimului comunist. În anul 1965, cetatea a fost renovată şi amenajată ca muzeu.

Aveţi ocazia de a face o vizită la Cetatea care nu a fost cucerită niciodată, ASTĂZI, 07 februarie, 2016, de la orele 14:00, 21:00, în direct pe Transilvania News Web TV! Dacă ați ratat emisiunea, o puteți regăsi la secțiunea VIDEO sau EMISIUNI. SAU CLICK AICI: http://wp.me/p6olyC-2Ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here