Hunedoara: Salvamontistă agresată în stațiunea montană Straja

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O tânără de 21 de ani, salvamontistă în Straja, a fost bătută într-un bar din staţiunea montană de un bărbat de 33 de ani, în timp ce se afla la o petrecere, poliţia deschizând pe numele agresorului un dosar penal pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

În paralel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara s-a autosesizat şi a declanşat o altă anchetă împotriva unui subofiţer din cadrul instituţiei care se afla, în timpul liber, la aceeaşi masă cu cel care a lovit-o pe fată şi nu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost filmat de camerele de supraveghere ale barului.

La locul incidentului a intervenit un echipaj al jandarmilor montani din staţiunea Straja, care l-au încătuşat pe agresor şi l-au predat Poliţiei, acesta fiind amendat cu 1.000 de lei pentru provocare şi participare la scandal într-un local public.

Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă, de un echipaj SMURD, iar duminică a revenit acasă. ”Fata este acasă, a ieşit din spital. Este stabilă. A avut un hematom cranian şi răni pe spate’, a declarat şeful Salvamont Lupeni- Straja, George Resiga. Potrivit acestuia, tânăra ar fi ieşit în local cu o prietenă, invitate la o zi de naştere.

Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz, agresorul tinerei fiind cercetat penal pentru lovire, alte violenţe şi ameninţare. ‘Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării tuturor circumstanţelor faptei, în cursul acestei dimineţi (duminică, n.r.) suspectul fiind condus la sediul Poliţiei pentru audieri şi luarea luării măsurilor legale’, se menţionează într-un comunicat al IPJ Hunedoara remis AGERPRES.

La rândul său, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat că în urma acestui eveniment a dispus verificări în cazul subofiţerului de jandarmi care se afla în local la momentul agresiunii.

”Totodată, în cursul zilei de 6 februarie 2016, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul unui subofiţer din cadrul unităţii, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii. În acest caz, în funcţie de rezultatele verificărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale faţă de subofiţerul care nu a avut un comportament corespunzător calităţii de jandarm’, se precizează într-un comunicat al IJJ Hunedoara, remis duminică AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maiorul Nicolae Răducu, a declarat, pentru AGERPRES, că din primele cercetări jandarmul nu este prieten cu agresorul fetei. De asemenea, jandarmul i-a acordat primul ajutor medical victimei, iar la sosirea echipei de jandarmi montani a participat la prinderea şi încătuşarea agresorului. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here