Zeci de persoane au sărbătorit la Sibiu, intrarea în Anul Maimuței

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu a sărbătorit, vineri după-amiază intrarea în Noul an chinezesc. În cadrul evenimentului organizat de Institutul Confucius din cadrul ULBS, primul din România, de altfel, românii și chinezii au marcat împreună debutul anului Maimuței de foc. Elevi ai școlilor din municipiul Sibiu și studenți din cadrul ULBS, îndrumați de profesorii chinezi ai Institutului Confucius Sibiu au fost oferit momente artistice și demonstrații de karate, toate pe ritmuri tradiționale chinezești.

Potrivit zodiacului chinezesc, Anul Maimuței de foc este unul care va aduce bogăție și liniște.

‘În tradiția chineză, maimuța reprezintă înțelepciunea și apropierea față de oameni. Maimuța de foc aduce dragoste, bogăție și liniște. Aduce, de asemenea și echilibru, iar dacă cineva într-o lună nu are parte de prea mult noroc, în următoarea cu siguranță situația se va schimba’, a explicat dr. Song Shaofeng, director al Institutului Confucius Sibiu.

În prezent, în cadrul Facultății de Litere și Arte a ULBS există un program de studiu pentru specializarea chineză-engleză, în care sunt înscriși 57 de studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here