Harghita: Prefectul le-a cerut primarilor să indentifice copiii care vor beneficia de tichete sociale pentru grădiniță

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a cerut miercuri primarilor din judeţ să demareze procedurile de identificare a copiilor proveniţi din familii defavorizate, care vor beneficia de tichete sociale pentru grădiniţă.

Prefectul a declarat pentru AGERPRES că i-a avertizat pe primari că, potrivit legii 248/2015, ‘consiliile locale vor aproba modalităţile de identificare a beneficiarilor, precum şi de soluţionare a situaţiilor identificate, în limita procedurilor legale’ şi se va împuternici o persoană care va avea responsabilitatea gestionării tichetelor sociale pentru grădiniţă.

Potrivit sursei citate, până pe 10 februarie, primarii trebuie să comunice Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Harghita numărul estimat de beneficiari pentru anul 2016.

Adrian Jean Andrei a punctat că prin apariţia acestei legi, denumită şi ‘Fiecare copil la grădiniţă’, se încurajează prezenţa în grădiniţe a copiilor între 3 şi 6 ani, prin acordarea unui tichet social în valoare de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor care au mai puţin de 284 de lei venit lunar pe membru de familie.

‘Acest act normativ răspunde, practic, obiectivelor cu privire la reducerea abandonului şcolar, a sărăciei şi a inechităţii sociale. Şi în judeţul Harghita este nevoie de o astfel de măsură, astfel încât copiii săraci să beneficieze de educaţie timpurie. Educaţia este veriga esenţială într-o societate, de aceea autorităţile publice locale şi primarii trebuie să ia în calcul efectele pe termen lung, cum ar fi reducerea infracţionalităţii şi delicvenţei juvenile’, a declarat prefectul Harghitei.

Acesta a adăugat că, începând cu data de 15 februarie, costul tichetelor sociale pentru grădiniţă este acoperit de la bugetul de stat, însă responsabilitatea implementării eficiente a programului revine primarilor şi directorilor de şcoli. AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here