Brașov: Jandarmii au dat amenzi de mii de lei pentru furt de material lemnos

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma obținerii de către Jandarmeria Română de competențe în domeniul controlului circulației materialelor lemnoase, odată cu intrarea în vigoare a Legii 133/2015 pentru modificarea și completarea Legii 46/2008 Codul Silvic, acest gen de acțiuni a reprezentat o prioritate a Jandarmerirei Române și implicit a Jandarmeriei Brașov.

Astfel, în perioada  22.01.2016 – 31.01.2016 s-au executat acţiuni independente de către structurile montane ale IJJ Brașov respectiv Posturile Montane Sâmbăta, Râșnov și Predeal. Pe timpul desfăşurări acestor acţiuni au fost constatate un număr 3 infracțiuni la Legea Evaziunii fiscale și o infracțiune de degradare de arbori din fondul forestier național. Pe timpul desfășurării acestor acțiuni jandarmii au sesizat D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală București, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, procurorii desemnați din cadrul acestor instituții implicându-se în coordonarea activităților executate.

Totodată au fost aplicate un nr. de 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7200 lei. Au fost ridicate şi predate în custodia lucrătorilor silvici 92 mc material lemnos, 2.000 kg cetină, aceștia urmând să valorifice materialul lemnos în condițiile legii.

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum și cu reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here