Biatlon: Aur pentru Norvegia si Rusia! Romania, doar locurile 15 si 16!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Campionatele Mondiale de biatlon pentru juniori şi tineret de la Cheile Gradiştei s-au incheiat ieri cu victoria Norvegiei la feminin şi a Rusiei la masculin. Echipa de junioare a Norvegiei, alcătuită din Anne Marit Bredalen, Turi Storstroem Thoresen şi Ingrid Landmark Tandrevold s-a impus în 55 minute 26 secunde, cu 15 secunde in faţa suedezelor Anna Magnusson, Sofia Myhr si Hanna Oeberg şi cu 55 de secunde în faţa locului 3 Austria, formată din Susanna Kurtzhaler, Julia Schwaiger şi Simone Kupfner.

România a fost reprezentată la acest mondial de către Oana Vălean, Luisa Rășină și Ana Larisa Cotruș,dar din păcate, rezultatul obţinut de fetele noastre nu a fost unul tocmai bun. Fetele au ocupat locul 15 din totalul de 16 echipe, la 9 minute distanţă de locul 1 Norvegia.

În proba de ştafetă a juniorilor, Dmitri Șamaev, Viktor Plitcev, Nikita Porșnev si Kiril Strelțov au adus aurul Rusiei în 1 oră 23 minute 56 sec. Pe locul doi s-a clasat echipa Germaniei formată din Marco Gross, David Zobel, Lars-Erik Weick şi Dominic Reiter la aproape 2 minute distanţă de ruşi. Medalia de bronz a revenit Cehiei. David Tolar, Milan Zemlicka, Ondrej Hosek şi Jan Burian au reuşit să termine proba la 3 minute şi 5 secunde în spatele Rusiei.

Echipa României a obţinut locul 16 din 20, terminând la 11 minute şi 44 de secunde distanţă de primul loc. Reprezentanţii României au fost Hunor Gego, Tamas Koncsag, Florin-Cătălion Buta şi Raul Ilie.

În clasamentul pe medalii, lideri au fost tot Norvegia si Rusia. Nordicii au ocupat primul loc cu 4 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz, în timp ce Rusia a obţinut 4 medalii de aur, 3 de argint si 1 de bronz. Podiumul a fost completat de Austria cu 3 medalii de aur şi 3 de bronz.

Potrivit organizatorilor, la competiţie au participat peste 400 de sportive din 39 de ţări.

Redactor: Alex Pleșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here