Hunedoara: Se deschide Centrul comunitar de zi pentru copii și tineri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani care fac parte din comunitățile defavorizate ale Municipiului Lupeni și ale Orașului Uricani, dar și familiile acestora vor fi incluși într-o serie de activități ce au ca scop prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea competențelor personale și sociale, dar și dobândirea de noi abilități de viață.

În fiecare zi 50 dintre aceștia, elevi în clasele I-IV vor avea parte de o masă caldă și de ajutor în pregătirea temelor. Activitățile vor fi susținute de voluntari ai Crucii Roșii Lupeni și Uricani, printre aceștia existând atât cadre medicale, cât și studenți ori profesori.

“Incluziunea socială a copiilor și tinerilor din România cu sprijinul și implicarea comunității — Centre comunitare de zi pentru copii și tineri din comunități dezavantajate în 3 zone din România” este un proiect ce se derulează pe parcursul a trei ani în perioada 2014 — 2017, fiind implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România și finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

Deschiderea oficială a centrului va avea loc pe 4 februarie 2016, începând cu ora 10:00 la sediul Crucii Roșii din str. Aleea Plopilor nr. 1, Lupeni.

Redactor: Paula Dogăroiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here