Baia Mare, gazda Selecţiei Naţionale Eurovision 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Selecţia Naţională Eurovision de anul acesta, în urma cărora vom afla piesa care va reprezenta România la Eurovision se va desfăşura la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, având o capacitate de aproximativ 2500 de locuri. Cele două evenimente – semifinala de vineri, 4 martie şi finala din 6 martie – vor fi transmise în direct de Televiziunea Română.

Conform calendarului structurat de organizatori, între 18 ianuarie şi 7 februarie, are loc depunerea dosarelor pentru înscrierea pieselor la Registratura TVR. Pe 8, 9 şi 10 februarie, piesele vor fi audiate de juriu, urmând ca pe 11 februarie să fie anunţate cele 12 piese care vor intra în concurs la Selecţia Natională Eurovision 2016.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

„Organizarea Selecţiei Naţionale în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Braşov, în 2014, respectiv Craiova, în 2015. Anul acesta, a venit rândul băimărenilor să urmărească, din tribune, evoluţia artiştilor înscrişi în concurs. Oferta deosebită a gazdelor din Baia Mare, a domnului primar Cătălin Cherecheș și a Consiliului Local Baia Mare, a făcut ca distanţa de Bucureşti să fie compensată pe deplin, astfel încât suntem convinşi că cele două spectacole organizate aici vor fi, cu adevărat, impresionante. Mulţumim şi pe această cale partenerilor cu ajutorul cărora putem continua proiectul Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

Redactor: Dragoş Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here