Patru zile fără accidente mortale pe șoselele din România!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În luna ianuarie a.c., în ciuda traficului intens, au fost patru zile în care nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie, pe şoselele din ţară.

 Poliţia Română le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulație și recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv. 

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acționează pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.

În zilele de 8, 24, 25 și 28 ianuarie a.c.., datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, nicio persoană nu și-a pierdut viața pe șoselele din țară, în accidente de circulație.

Poliția Română le mulțumește tuturor celor care au înțeles necesitatea respectării regulilor de circulație și le recomandă participanților la trafic să adopte o manieră preventivă de condus.

                                                                     *   *   *

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here