Muzeul Național de Istorie a României va fi închis 5 ani!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În următoarea perioadă, Muzeul Național de Istorie a României va fi închis pentru o perioadă de 5 ani, cu scopul de a fi reabilitat. Lucrările de consolidare a sediului muzeului se numără printre prioritățile strategice ale Ministerului Culturii.

Directorul general Ernest Oberländer-Târnoveanu şi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, vor anunța la începutul săptămânii următoare, lansarea concursului internațional de soluții de arhitectură pentru “Noul Muzeu Național de Istorie a României”, care va fi organizat sub patronajul Uniunii Internaționale a Arhitecților.

Prin reorganizarea muzeului, dar şi prin dezvoltarea ofertei culturale şi “de loisir”, reprezentanții își doresc să atragă cel puţin 300.000 de vizitatori anual. De asemenea, datorită modernizării acestuia, se va urmări atragerea unui public mult mai divers decât până în prezent.

Calendar estimativ de desfășurare a activităților:

  • 2016 (februarie – iulie): organizarea concursului internațional de soluții;
  • 2016 (septembrie-decembrie): începutul proiectării;
  • 2017: finalizarea proiectării și debutul execuției;
  • 2019: finalizarea lucrărilor de restaurare, consolidare și construcție, precum amenajarea și deschiderea parțială a unor spații expoziționale (Centenarul desăvârșirii unității naționale);
  • 2020: recepția;
  • 2021: recepția finală.

 

 Redactor: Dragoș Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here