Mureș: Patru persoane reținute după ce ar fi creat un prejudiciu uriaș la bugetul de stat

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, pe data de 27 ianuarie. Cele patru persoane sunt bănuite că au introdus, pe teritoriul României, bijuterii de aur şi argint, fără declararea acestora la punctele de trecere a frontierei, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Mai exact, în cursul anului trecut, în cauză au fost efectuate percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării, de către polițiști, a peste 10 kg de aur şi peste 1.400 g argint, bijuterii în valoare de aproximativ 1.900.000 de lei.

În urma activităţilor de cercetare efectuate pentru probarea activităţii, la data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de cele 4 persoane.

În cursul zilei de 28 ianuarie a.c, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de cele 4 persoane, pentru 30 de zile.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 300.000 lei, reprezentând taxe vamale şi TVA.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată şi contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here