INTERVIU Ozana Barabancea: ”Nu am nimic ascuns…”! Citește ce spune vedeta despre viața personală

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Ozana Barabancea s-a născut pe 4 octombrie 1969 în Bucureşti. În prezent, desfăşoară o mulţime de activităţi, precum artist liric la Opera Națională Română, profesoară de canto, dar şi personalitate TV şi membră a juriului în cadrul show-urilor de televiziune “Te cunosc de undeva!” şi “Spalsh! Vedete la Apă”, difuzate de Antena 1. A făcut parte din distribuția musicalului Chicago, precum și a filmului Supraviețuitorul (în regia lui Sergiu Nicolaescu) și a jucat în diverse seriale.

Reporter: Dragă Ozana, sunt multe persoane care au calităţi artistice, dar nu ştiu să le scoată în evidenţă, nu ştiu să le valorifice. Spune-mi te rog, când ţi-ai descoperit calităţile vocale şi cum ai hotărât să le finisezi?
Ozana Barabancea: Primul meu contact cu muzica a fost la vârsta de 4 ani cand am dirijat corul gradiniţei. Am cântat de mică, dorind să imit dive celebre pe care le tot  vedeam la televizor pe vremea aceea. Una dintre ele cu care am reuşit să petrec ani buni în Operă, a fost soprana Silvia Voinea. O adoram!

R: Mulţi artişti din ziua de azi preferă să aibe o viaţă cât mai la ‘moda’ sau mai bine spus să îşi creeze un stil de viaţă extravagant pentru că aşa se simt mai bine sau doar îşi doresc să iasă cumva în evidenţă. Ce îmi poţi spune despre stilul tău de viaţă? Cine este Ozana ca femeie în viaţa de zi cu zi?

Ozana Barabancea: Sunt un om ocupat, dar fericit că pot şi fac ceea ce îmi place, că nu mă îneacă rutina, că pot gusta din multe şi frumoase forme ale  artei, că am o disponibilitate, o chemare şi o determinare pentru muzică, actorie, interpretare şi mai ales, acum în  ultimul timp, arta dirijorală. Am doi copii superbi pe care îi îndrum pe aceeaşi cale a muzicii, am oameni buni în jurul meu care mă protejează, mă iubesc, îi iubesc la  rândul meu şi ne respectăm opiniile, ceea ce contează foarte mult. Este loc pentru oricine, parerea mea. Dacă presa consideră interesant să promoveze pseudovalori, se datorează faptului că publicul tolereaza şi nu ia  măsuri. De aceea apar tot felul de “personaje circare” la tot pasul, pentru că şi bufonii au avut  rolul lor în istorie. Important e să ştim să discernem şi să nu ne creem astfel de modele!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

R: Eu de asemena sunt artist şi ador să cânt. Am învăţat de la profesoara mea şi sunt conştient că aspectul şi vestimentaţia noastră,  fie că suntem cântăreţi, actori şi aşa mai departe, este foarte importantă. Spune-mi te rog, atunci când nu eşti pe scenă, ce ţinute preferi?

Ozana Barabancea: Prefer ţinutele clasice, dar accesorizate vizibil, pentru că eu sunt o persoană care lasă urme şi la propriu şi la figurat şi îmi asum această mărturisire. Un pic de OZANA miroase în aer!

R: Cu toţii avem o pasiune ascunsă. Îţi mărturisesc că eu ador să fac prăjituri, în special torturi, deşi ornatul îmi cam dă bătaie de cap. Despre pasiunea ta ascunsă ce îmi povesteşti?

Ozana Barabancea: Nu am nimic ascuns, ci  “lucrez” cu pasiunea la vedere! Ador călătoriile, locurile noi din care ma încarc, ador cristalele şi  geodele pe care le încarc cu energie şi lumina, ador să cânt, să dirijez,  să joc în piese de  teatru, să mă exprim artistic, să trăiesc şi să ma bucur şi să mulţumesc prietenului nostru comun, EL, pentru toate  lucrurile frumoase din viaţa mea!

R: În aceşti puţini ani de viaţă ai mei, am învăţat că trebuie să ai mare grijă cu fiecare persoană pe care o consideri de ‘onoare’. De exemplu, multe fructe arată delicios la exterior, dar la interior sunt stricate. Tu cum îţi alegi prietenii, persoanele cu care colaborezi şi cei pe care speri că te poţi baza?

Ozana Barabancea: Greu de raspuns! Prietenele mele sunt meseria, copiii şi familia mea. Restul sunt persoane trecătoare pe  care le respect, cu care colaborez, mai socializăm (sincer, foarte  rar!) şi cam atât! Am un statut şi o notorietate care m-au  învăţat să mă feresc să dau loc la interpretări. Cred că respectul e mai important de la o anumită vârstă.

R: Având în vedere exemplul meu de mai sus, cel cu fructele. Ai întâlnit astfel de persoane?

Ozana Barabancea: Desigur, însă le-am iertat! Ştiu să mă apăr şi să îmi iau ce îmi este de folos din viaţă!

R: Tinerii din ziua de azi care sunt pasionaţi de sport, îşi aleg ca model un sportiv cu un istoric de invidiat. Revin din nou la cariera ta şi sunt curios care este sau care a fost idolul tău?

Ozana Barabancea: Nu am avut idoli. Am şi acum în memorie oameni speciali, generoşi pe care i-am întâlnit. Oameni cu geniali, dar cu toate acestea, nu toţi genialii sunt perfecţi, aşadar oameni cărora le-am iertat micile greşeli prin comparaţie cu  geniul lor. Oamenii pe care i-am savurat, i-am respectat şi le-am iertat micile scăpari. Geniul lor le permitea să greşească!

R: Ce îţi propui să împlineşti în următorii ani?

Ozana Barabancea: Să iubesc şi să fiu iubită!

Un interviu realizat de Dragoş Popa.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here