Turismul este în continuă creștere în județul Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În primele 11 luni ale anului 2015, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în creştere cu 15,9%, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2014. In acest context, utilizarea netă a capacităţii de cazare turistică a fost de 21,7%, cu 2,1% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În penultima luna a lui 2015, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică din judeţul Braşov au fost în creştere cu 10,1% faţă de luna noiembrie 2014, iar indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică a fost de 19,4%, scăzând doar cu 0,1% faţă de luna precedentă. În luna noiembrie 2015, capacitatea de cazare turistică a fost de peste 26.000 locuri, cu 7% mai mare decât aceeaşi lună a anului precedent. Hotelurile au deţinut cea mai mare pondere de 42,7%, cele mai multe fiind cu 3 stele. Aceste unităţi de cazare au fost preferate şi de majoritatea turiştilor sosiţi în judeţ. In penultima luna a anului 2015, cei mai mulţi turişti sosiţi la Braşov au fost români, peste 91% din numărul total de sosiri, în creştere faţă de luna noiembrie 2014. Inclusiv numărul turiştilor străini a crescut cu 6,2%, majoritatea fiind din Europa.

În luna noiembrie 2015, s-au înregistrat creşteri ale turismului la nivelul întregii Regiuni Centru cu 23,6% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent. Şi în acest caz, sosirile turiştilor români au fost cele mai multe. Judeţul Braşov ocupă în noiembrie 2015, locul I în cadrul Regiunii Centru în clasamentul judeţelor referitor la numărul de sosiri, având ponderea de 42,6%. Pe locul al doilea este judeţului Mureş urmat de judeţele: Sibiu, Alba, Harghita şi Covasna. De menţionat este faptul că în judeţul Covasna, unde turismul este preponderent pentru tratament balnear, durata medie a sejurului a fost mult mai mare decât media regiunii.

Bianca Bucă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here