Ucraina — Epidemie de gripă cauzată de virusul A /H1N1

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ucraina că autoritățile locale au anunțat cu privire la apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/ H1N1, ceea ce a determinat închiderea instituțiilor de învățământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev.

Este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Republica Ucraina. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetățenii români trebuie să ia măsuri de precauție necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măștilor de protecție, atenție sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate.

Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți, la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.insp.gov.ro/sites/cnscbt, http://kiev.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața !’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here