Telecabina de la Bâlea Lac funcționează din nou

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

“Vă informăm că astăzi, 22 ianuarie 2016, începând cu orele 15:00, vor fi reluate cursele cu telecabina pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Persoanele care vor să urce la cota 2.034 pot face acest lucru după programul obişnuit – 09:00 – 17:00. Transportul cu telecabina a fost suspendat miercuri, 20 ianuarie 2016, ca urmare a unei defecţiuni la motor”, se arată într-un comunicat remis AGEPRES.

Salvamontiştii îi avertizează, însă pe turiştii care doresc să ajungă la Bâlea Lac, că aici, până vineri seara, există risc mare, de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe. La Bâlea Lac nu există pârtii amenajate, iar turiştii sunt sfătuiţi să stea cât mai aproape de cabane. De asemenea, sunt sfătuiţi să nu practice sporturile de iarnă zilele acestea la Bâlea Lac.

“Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă); Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise”, se arată într-un comunicat al Salvamont Sibiu.

Turişti din toată ţara şi din restul Europei sunt atraşi la Bâlea Lac de stratul mare de zăpadă şi ineditul construcţiilor de gheaţă, unice în România. Aici se află un hotel de gheaţă şi patru iglu-uri.

La Bâlea Lac zăpada a ajuns vineri, la 1,5 metri înălţime.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Un drum dus-întors costă 60 de lei de persoană. Transfăgărăşanul este închis între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here