Hunedoara: Transportul public între Petrila și Petroșani este blocat. Oamenii circulă cu taxiul

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Transportul public de persoane între oraşele Petrila şi Petroşani, din Valea Jiului, este blocat din cauză că operatorul care efectua acest serviciu a scos toate microbuzele de pe traseu, nemulţumit de concurenţa pe care o fac taximetriştii care percep aceleaşi tarife ca şi cele de la maxi-taxi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Adrian David, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că situaţia de criză apărută la Petrila este tratată cu mare seriozitate de autorităţi, în condiţiile în care foarte multe persoane, inclusiv copii, fac naveta între cele două oraşe, la şcoală sau la muncă.

‘Din punctul meu de vedere, un protest nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu modul în care au reacţionat ei, adică să ne lase fără transport în comun, peste noapte. Ei au obligaţia contractuală şi obligaţia legală să presteze serviciul de transport încă 60 de zile de la momentul notificării, pentru ca noi să avem timp să scoatem la licitaţie traseul, să nu existe întrerupere în această activitate’, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.

Şeful CJ Hunedoara a avut deja întâlniri cu reprezentanţii firmei de transport, cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar pentru a încerca dezamorsarea situaţiei de criză şi găsirea unor soluţii legale la această problemă.

În paralel, operatorul de transport interurban a fost amendat cu 10.000 de lei de serviciul de specialitate al CJ Hunedoara, Adrian David afirmând că acest gen de sancţiune va fi aplicat zilnic, până la reglementarea situaţiei.

Ca o primă măsură de restabilire a transportului în comun, conducerea CJ Hunedoara a decis să aprobe acordarea unor autorizaţii de transport în regim de cursă specială pentru acele firme care doresc să efectueze curse de persoane între Petrila şi Petroşani şi astfel elevii să poată ajunge la şcoală.

‘Încercăm să asigurăm, măcar la nivel de cursă specială, transportul elevilor pe ruta Petroşani-Petrila. Am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara să ne dea o situaţie a elevilor care locuiesc în Petrila şi învaţă în Petroşani. De asemenea, am cerut societăţilor comerciale mari de pe raza celor două oraşe să ne transmită situaţia angajaţilor navetişti’, a explicat David.

În plus, CJ Hunedoara a demarat procedurile de licitaţie pentru atribuirea traseului către un alt operator de transport, începând cu data de 1 martie.

Între timp, navetiştii dintre Petrila şi Petroşani se deplasează cu taxiurile, şoferii aplicând însă un tarif preferenţial de maxi-taxi, adică 1,5 lei de persoană, cu condiţia ca toate locurile din maşină să fie ocupate.

AGERPRES

www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here