De săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Începând de săptămâna viitoare, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care  vor ajunge la direcțiile de sănătate publica pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea  continuării procesului de imunizare.

În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună  la dispoziția MS un număr de 500 000 de doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, cât și pentru vaccinarea de rutină  a nou-născuților, conform calendarului.

Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publica județene și a municipiului București, prin cabinetele medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei și se administrează gratuit în calendarul național de imunizare al MS.

Ministerul Sănătății menționează că, disfuncționalitățile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat  imposibilității producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situație aflându-se mai multe state, atât la nivel european cât și mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here