Sibiu: Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol! S-a lăsat cu amenzi și un dosar penal

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Zeci de persoane din Sibiu și județele limitrofe, au fost controlate de jandarmi și echipe ale Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi pentru respectarea legislației care reglementează pescuitul și acvacultura. Într-un caz au fost întocmite documente de constatare a faptei de pescuit ilicit, care ulterior au fost predate organelor judiciare abilitate să continue cercetările.

Doi bărbați în vârstă de 26 și 37 de ani din jud. Sibiu au fost opriți de jandarmi în timp ce întindeau o plasă de pescuit de 30 m lungime tip monofilament (formată din fire polimerice netorsionate).

De la începutul anului 2016, ca urmare a celor 6 acțiuni desfășurate de echipe mixte jandarmi-reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale și într-un caz a fost constatată o faptă de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 2 /2008 privind pescuitul și acvacultura.

Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităților Turnu Roșu, Boița respectiv în zona orașului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul.

În urma verificărilor echipele mixte au controlat aproximativ 50 de persoane cu privire la deținerea documentelor necesare pescuitului și a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 2 situații sancțiunea contravențională cu avertisment iar în unul dintre cazuri jandarmii au aplicat amendă în valoare de 300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru pescuit fără a deține permis în acest sens.

Fapta de natură penală se încadrează în prevederile aceluiași act normativ care prevede că este considerată infracțiune activitatea de a deține sau de a utiliza unelte de plasă tip monofilament (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here