Încep înscrierile pentru Eurovision 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Luni, 18 ianuarie, încep înscrierile pentru Selecția Națională a Concursului Eurovision 2016.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecția Națională a Eurovision 2016 o pot face până pe 7 februarie.

Piesele pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la Registratură TVR (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1, București), pe suport CD, cu mențiunea ‘Pentru Selecția Națională Eurovision 2016’ înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Iuliana Marciuc este producătorul Selecției Naționale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegația României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Calendarul pentru desfășurarea selecției: — 18 ianuarie — 7 februarie: înscrieri — depunerea sau trimiterea pieselor la Registratură TVR ori electronic la adresa eurovision2016@tvr.ro

— 8, 9, 10 februarie: preselecții — piesele vor fi audiate de juriu

— 11 februarie: anunțarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferință de presă.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit față de edițiile precedente.

Selecția Națională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie și finală pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecției Naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finală pe 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.

Mai multe detalii, precum și Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision. Tvr.ro

Despre Eurovision: Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi — Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu — Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finală Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cârcota și interpretată de Mihai Trăistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa ‘De la capăt’, ocupând locul al 15-lea în finală care a avut loc la Viena, Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here