Retrospectiva anului 2015 la Aeroportul Internațional Sibiu! Cu 28% mai mulți pasageri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Finalul anului 2015 a adus cu sine rezultate pozitive, concretizate în primul rând în creșterea numărului de pasageri.

S-a ajuns, astfel, la o cifră de 276.533 pasageri îmbarcați, respectiv debarcați, ceea ce reprezintă o creștere de 28 % fată de anul precedent.

În mod similar, a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 12%, la 5.468 în 2015, raportat la anul 2014.

Aceste rezultate sunt urmarea firească a demersurilor întreprinse, precum și a sprijinului Consiliului Județean Sibiu, pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor exprimate de comunitatea sibiană, așa cum au fost ele exprimate, dar și de a valorifica optim infrastructura existentă.

Creșterea numărului de pasageri se datorează, în mare parte, creșterii frecventelor de zbor pentru rutele deja existente. Și în anul 2015, cea mai căutată destinație a rămas Munchen. Acesta a fost urmat, îndeaproape, de Londra și de Stuttgart.

Destinația de vacanță specifică sezonului estival — Antalya, operată de Air Bucharest, a contribuit de asemenea la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor noștri tradiționali, Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air.

Pentru anul 2016 este anunțată o nouă rută către Koln/Bonn, operată de partenerul nostru tradițional, Blue Air, începând cu luna martie. Vor crește, de asemenea, frecventele spre Stuttgart, Londra și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Ca în fiecare an, în sezonul de vară, pe Aeroportul Internațional Sibiu va opera și un charter direct spre Antalya.

În aceste condiții, pentru anul 2016, previzionăm o creștere de trafic de 21 — 22% care se va reflecta într-o creștere generală a veniturilor aeronautice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here