Proiectul anului 2016, la SIBIU: asfaltarea unui kilometru pe zi! Vezi și alte proiecte

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Până la sfârșitul acestei săptămâni, bugetul Consiliului Județean Sibiu va fi fundamentat și va fi postat pe site-ul instituției, urmând ca joi, 21 ianuarie, să fie supus spre aprobare consilierilor județeni.

În urma celor două runde de întâlniri pe care conducerea Consiliului Județean Sibiu le-a avut luni, 11 ianuarie, cu managerii instituțiilor de cultură și cu cele prestatoare de diverse servicii, s-au jalonat resursele financiare și umane de care are nevoie fiecare unitate pentru a funcționa, precum și ce investiții pot fi realizate anul acesta.

De departe, cel mai îndrăzneț proiect de investiții al anului 2016 este folosirea unei noi tehnologii de modernizare a drumurilor județene și comunale, prin achiziționarea unui utilaj modern ce permite asfaltarea unui kilometru pe zi.

‘Acest proiect ar schimba cu totul investițiile Consiliului Județean Sibiu pe drumuri, nu doar în ceea ce privește reducerea duratei, dar mai ales a costurilor, care pot fi mai mici cu o treime. Noi avem un proiect pe trei ani de modernizare a tuturor drumurilor județene și comunale. În primul semestru al acestui an dorim ca cel puțin un drum să fie reabilitat cu această nouă tehnologie care deja a fost pusă în practică pe câteva drumuri din țară, la Hoghiz, județul Brașov, între Oradea și Felix și în zona de nord a țării’, a spus Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Acesta a mai subliniat că în anul 2015, societatea de drumuri și poduri a Consiliului Județean Sibiu a avut cel mai mare volum de lucrări din istoria sa și, implicit, cel mai mare buget, reușind să își asigure flotila necesară. Dacă bugetul preconizat pe anul 2015 a fost de 36 milioane lei, societatea a realizat 43 de milioane, din care 5 milioane au provenit din lucrările cu terți: primării și alte societăți.

În ceea ce privește Aeroportul Internațional Sibiu, regie autonomă finanțată de Consiliul Județean Sibiu, în anul 2015 s-a înregistrat un număr de 276.533 de pasageri îmbarcați-debarcați, ceea ce înseamnă o creștere de 28% față de 2014 , iar traficul total cu pasageri aflați în tranzit a fost de 307.053. Și numărul de mișcări de aeronave înregistrat anul trecut — 5.468 a crescut cu 12% față de anul 2014.

Pentru anul în curs, conducerea Aeroportului Internațional Sibiu va lansa licitații pentru noi rute spre Spania, Italia și Germania și o să contureze o propunere de reamenajare a tarifelor. De asemenea, în urma finalizării studiului de oportunitate privind dezvoltarea unor operațiuni cargo și logistice, Aeroportul Sibiu va trece la implementarea proiectului. Deja au fost demarate operațiuni cargo în cooperare cu o companie specializată pe servicii logistice globale de mare viteză pe rețeaua de trafic aerian-feroviar-rutier, traficul pe Aeroportul Sibiu fiind de 20-30 de expedieri/primiri pe lună. Intenția conducerii Aeroportului este de a achiziționa în următoarea perioadă un echipament de degivrare, pentru înlăturarea gheții.

O altă investiție care va demara anul acesta este construirea unui sediu nou pentru Serviciul Public Salvamont Sibiu.

Investițiile pe care managerii instituțiilor de cultură și de prestari servicii din subordinea Consiliului Județean Sibiu sunt numeroase, motiv pentru care în cadrul întâlnirii s-au prezentat și posibilitățile de atragere a finanțărilor de la Uniunea Europeană. Recomandarea conducerii Consiliului Județean Sibiu, în special pentru instituțiile de cultură, a fost aceea de a concepe și dezvolta niște evenimente și proiecte culturale împreună.

Ioana Căpățînă

Purtător de cuvânt Consiliul Județean Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here