Brașov: Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a făcut amenințări prin email la adresa magistraților

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

”Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus la data de 6 ianuarie 2016 trimiterea în judecată, în lipsă, a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj judiciar prev. de art.279 alin.2 Cod Penal raportat la art.206 alin.1 Cod Penal,cu aplicarea art.35 alin.1 Cod Penal (3 acte materiale) – 4 fapte.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada 24.07.2013 – 18.07.2015, inculpatul a transmis, prin intermediul poştei electronice, numeroase mesaje de ameninţare explicită cu acte de violenţă şi injurii, însoţite de imaginea unor obiecte contondente şi tăietoare, la adresa magistraţilor care au soluţionat dosare în care inculpatul avea calitatea de parte, creând o stare de îngrijorare şi temere, de natură să afecteze activitatea de înfăptuire a justiţiei.

În data de 11 august 2015 pe numele inculpatului a fost emis, de către Judecătoria Braşov, un mandat de arestare preventivă însă acesta nu a fost pus în executare până în prezent întrucât inculpatul se sustrage.

Dosarul a fost înaintat în vederea efectuării cercetării judecătoreşti Judecătoriei Sf. Gheorghe.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here