Mii de turiști pe pârtiile deschise din stațiunile montane! Vezi care e stratul de zăpadă și ce evenimente sunt programate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Vremea rece și ninsorile din ultima perioadă, dar mai ales tunurile de zăpadă, au făcut ca pârtiile din Poiana Brașov și de la Arena Platoș (Sibiu) să fie în condiții excelente pentru a se putea schia. Astfel că cei care au mers la munte și petrec sărbătorile de iarnă pe rit vechi, și nu numai, sunt mai norocoși și au parte de zăpadă din belșug. O parte dintre stațiunile montane sunt ocupate în proporție de peste 90%, iar hotelierii le-au pregătit turiștilor diferite surprize, fie culinare, fie excursii pe munte, plimbări cu snow-mobilul sau chiar cu trăsura.

În Poiana Brașov sunt deschise aproape toate pârtiile, excepție fac pârtiile Lupului și Stadion, care sunt impracticabile. În Masivul Postăvarul stratul de zăpadă depășește 60 de cm, iar pe Pârtia Bradul, aproximativ 40 de cm.

Funcționează și instalațiile de tranpsport pe cablu, mai puțin Telescaun Lupului (jos), Teleschi Kantzel, Teleschi Subteleferic și Snowpark Bradul.

Foarte multă lume este în acest sfârșit de săptămână și la Arena Platoș în județul Sibiu, acolo unde va avea loc mâine, cea de-a treia editie a concursului de ski și snowboard dedicat exclusiv familiilor.

Ultimele editii ale acestui concurs au fost primite excelent iar la start s-au aliniat, de fiecare dată, peste 20 de familii care s-au întrecut pentru marele premiu. Iar distracția a fost maximă, cu puștani de 4-5 ani sau bunici trecuți de 60.

Concursul este unul de tip slalom urias cu fanion dublu si va avea loc pe pârtia B1. Sâmbătă, înscrierile vor fi deschise la ora 8 în apreski si se vor închide la ora 09:30. Cei care doresc să se înscrie în avans o pot face prin email, pe adresa concurs@arenaplatos.ro. Pentru înscrierea în concurs fiecare familie trebuie să fie reprezentată de minim 3 membri, 2 adulți și 1 copil sau 1 adult și 2 copii. Concurenții pot utiliza atât schiuri cât și plăci de snowboard. Competiția este compusă din două manșe iar cei mai buni timpi realizați de fiecare dintre membrii familiei vor fi cumulați pentru rezultatul final care va genera punctajul de concurs.

Citește AICI mai multe despre evenimentul de la Arena Platoș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here