(FOTO-VIDEO) CLUJ: Un avion a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă! Mai multe curse au fost redirecționate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În această dimineață un avion al companiei Blue Air care a aterizat pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca, a ratat aterizarea și a ieșit mai mulți metri în afara pistei aeroportului. La bordul avionului se aflau 116 persoane care au fost evacuate în siguranță.

‘N-a fost avariată aeronava, nu există victime, condițiile erau bune de aterizare. În nici un caz n-a fost din cauza aeroportului’, a menționat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca, pentru agenția națională de presă AGERPRES. (www.agerpres.ro)

Iată comunicatul oficial al reprezentanților Blue Air, referitor la incidentul zborului 0B9301 Otopeni – Cluj – Barcelona:

”La ora 08 :00 avionul Blue air a aterizat pe pista Aeroportului International Avram Iancu din Cluj. In faza finala de franare din cadrul procedurii de aterizare, comandantul aeronavei a observat ca aderenta pe pista de aterizare nu este suficient de mare pentru a permite oprirea in limitele pistei de aterizare, avionul alunecand cca 10m in afara pistei.

Conform buletinului meteo transmis de catre Romatsa (informatii preluate de la reprezentantii aeroportului Cluj) la ora 07 :30 franarea pe pista de aterizare era medie spre buna existand depuneri de zapada. In aceste conditii, conform manulaului de operare al aeronavei, aterizarea si franarea se pot efectua in siguranta.

Ulterior aterizarii, un nou buletin meteo a fost emis, buletin in care conditiile meteo descrise erau : acoperire pana la 100% a suprafetei pistei cu zapada uda si conditii de franare medii.

Pentru a elimina speculatiile aparute cu privire la carburantul existent la bordul aeronavei, dorim sa mentionam ca exista suficient combustibil in momentul aterizarii in conformitate cu reglementarile in vigoare si respingem ferm afirmatiile conform carora ar fi fost o aterizare de urgenta cauzata de lipsa carburantului. Intarim acest lucru si prin faptul ca in niciun moment comandantul nu a solicitat aterizarea de urgenta.

In ceea ce priveste cei 110 pasageri care au venit de la Bucuresti impreuna cu cei 45 de pasageri care urmau sa se imbarce de la Cluj, acestia fiind transferati in acest moment catre Sibiu de unde o alta aeronava a companiei ii va prelua si transporta catre Barcelona. Toti pasagerii au avut asigurata masa si bauturi pe perioada de asteptare.”

Din cauza incidentului, două curse TAROM, programate pentru Aeroportul Internațional din Cluj, au fost redirecționate către Aeroportul Internațional din Sibiu, iar alte două zboruri de la Viena și către Munchen au fost anulate. În plus mai multe curse au înregistrat întârzieri.

Pentru mai multe detalii privind situația zborurilor de pe Aeroportul Internațional din Cluj Napoca, vă recomandăm să vizitați site-ul oficial http://airportcluj.ro/. De asemenea, compania Blue Air a pus la dispoziție un număr de telefon pentru asistență, acesta este 021.208.86.99.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a vedea exact care sunt cauzele producerii incidentului.

IMAGINI VIDEO PASAGER! SURSA: YOUTUBE

CITEȘTE ȘI:

(FOTO-VIDEO) CLUJ: Un avion a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă! Mai multe curse au fost redirecționate

Anchetă în desfășurare în urma incidentului aviatic de la Cluj Napoca

ROMATSA, declarații în ceea ce privește avionul ieșit de pe pistă la Cluj-Napoca

Aeroportul Internațional ‘Avram Iancu’ Cluj: ”Pista aeroportului… este una dintre cele mai performante din România”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here