Îmbulzeală pentru Aghiasma Mare. Credincioșii nerăbdători s-au călcat în picioare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Și în acest an românii s-au înghesuit să ia Aghiasmă Mare în ziua de Bobotează. La Sibiu au fost pregătiți peste 13.000 de litri de apă sfințită, conform Mitropoliei Ardealului, însă oamenii s-au îmbulzit și s-au călcat în picioare pentru a prinde apă și chiar au trecut peste gardurile amenajate de jandarmi. Mitropolitul Laurențiu Streza, i-a îndemnat pe credincioși să aibă răbdare și să fie calmi că vor obține Aghiasma Mare, însă a fost ascultat cu greu.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre harul pogorât peste întreaga Biserică la acest mare praznic al Epifaniei şi a explicat însemnătatea duhovnicească a aghesmei mari.

“Dacă la Naşterea Domnului L-am văzut pe Fiul lui Dumnezeu Întrupat, iată că acum Fiul lui Dumnezeu este în apa Iordanului, Duhul Sfânt se pogoară peste El în chip de porumbel, iar glasul Tatălui confirmă divinitatea Acestuia.”, a subliniat ierarhul.

La final, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe credincioşi să fie şi în acest an la fel de ataşaţi credinţei străbune şi tradiţiilor româneşti, pentru a păstra pacea între oameni şi buna-înţelegere între comunităţi. Conform Mitropoliei Ardealului.

CLUJ: 15.000 de sticle cu apă sfințită au fost pregătite și la Cluj Napoca, acolo unde aproximativ 3.000 de persoane au participat la slujba de Bobotează, la Mitropolia Clujului.

BRAȘOV: Mii de oameni au stat la coadă la bisericile din centrul orașului, dar și la bisericile din cartierele Tractorul, Schei și Bartolomeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here